Mogelijkheden thuiszorg op vakantielocaties

Zorgeloos op weg gaan!

ZorgBedrijf en zorgeloosweg.nl zijn een samenwerkingsverband aangegaan om u en uw familieleden een zorgeloze vakantie te kunnen garanderen. In meerdere regio's kunnen wij samen met enkele collega's in Nederland u van dienst zijn in hotels en vakantieparken.

U heeft een geldige CIZ indicatie en ontvangt zorg op uw thuisadres van ZorgBedrijf, maar wilt ook graag op vakantie. Dat is geen probleem. Met zorgeloosweg.nl gaat u zonder zorgen in Nederland op vakantie.  ZorgBedrijf en een aantal andere collega's in den lande staan hier garant voor.

Kijk voor meer informatie op: www.zorgeloosweg.nl

Werkwijze
Wanneer u bij zorgeloosweg een accommodatie boekt, dan regelen zij, in samenwerking met ons, de zorgverplaatsing. Hieronder vindt u informatie over hoe u het makkelijkste uw zorg meeneemt op vakantie.

Thuiszorg - Zorg in Natura
Momenteel ontvangt u zorg op uw thuisadres. U heeft hiervoor een geldige indicatie van het CIZ voor Zorg In Natura. Wanneer u een boeking maakt bij zorgeloosweg.nl, vul dan de naam van ZorgBedrijf en uw cliëntennummer in op het boekingsformulier. Zorgeloosweg.nl neemt dan contact op met ZorgBedrijf en verplaatst uw gebruikelijke zorg naar het vakantieadres. U kunt met één druk op de knop genieten van een zorgeloze vakantie.

Thuiszorg - PersoonsGebonden Budget
Momenteel ontvangt u zorg op uw thuisadres. U heeft hiervoor een geldige indicatie van het CIZ en ontvangt een PersoonsGebonden Budget (PGB). Wanneer u een boeking maakt bij zorgeloosweg.nl, vul dan uw zorgvraag in op het boekingsformulier en dan kopen wij voor u de zorg in bij een zorginstelling in de buurt van het vakantieadres. Deze prijzen kunnen verschillen per zorginstelling. Wanneer u boekt op de website, bevestigd u nog niks. Zorgeloosweg.nl vraagt eerst de zorgtarieven op bij de zorginstelling op het vakantieadres en overlegt daarna met u over de zorgtarieven voordat het totaalpakket bevestigd wordt. Na uw vakantie krijgt u van ons een factuur van de geleverde zorg op het vakantieadres.

Focuswoning - CIZ indicatie
U woont in een focuswoning en u heeft een geldige CIZ indicatie voor ADL assistentie. Ook tijdens uw vakantie wilt u graag zorg ontvangen. In dat geval kunt u contact opnemen met uw regionale CIZ kantoor. U geeft hierbij aan dat u graag op vakantie wilt en uw indicatie voor de duur van uw vakantie om wilt laten zetten. U ontvangt dan voor de duur van uw vakantie de zorg op basis van de thuiszorg. U kunt hierbij dan kiezen voor Zorg In Natura of een Persoons Gebonden Budget. Zie hierboven voor verder afwikkelingen.

Respijtzorg voor mantelzorgers
Respijtzorg biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken even helemaal aan een ander over te laten. De bedoeling is dat de mantelzorger even vrijaf van de zorg heeft. Respijtzorg door beroepskrachten kan zowel in een instelling als bij mensen thuis plaatsvinden. Voorbeelden zijn dagopvang, logeerhuizen, zorgboerderijen en professionele respijtzorg thuis. Sommige vormen van vervangende zorg door beroepskrachten worden betaald uit de AWBZ, na een indicatiestelling door het CIZ. Ook is het mogelijk vervangende zorg in te kopen met een PGB.

 
please consider the environment before printing this webpage.